WELKOM BIJ ICHTHUS

Naast onze dienst op zondag, hebben we verschillende mogelijkheden om als tiener of jongeren in contact te zijn met leeftijdgenoten en te groeien als persoon. Je bent meer dan welkom!

dit is waar wij voor staan!

Bij Jezus ben je welkom, ook als je hem nog niet hebt aangenomen.

Hoeveel je ook hebt meegemaakt; er is ruimte voor iedereen!
Genade en Waarheid samen, vormt het fundament van de liefde van Jezus.

TIENERS

He jij daar! Ben jij een tiener die op zoek is naar een gezellige avond vol sport en spel, lekkers eten en gezelligheid met een groep leeftijdsgenoten? Maar ook waarmee je uit de bijbel kan lezen en samen op zoek gaat naar God. Dan ben je bij de tieners van Ichthus van harte welkom.

Wij hebben om de zondag een gezellige avond in TOOS in Waddinxveen.
Tijdens deze avond staat God centraal en hebben we veel plezier met elkaar.

Ook organiseren we leuke activiteiten zoals Sirkelslag, kerstdiner en we gaan één keer per jaar een weekend weg, samen met de jongeren.

Agenda Tieners

Om de zondag van 19:15u (start, inloop 19:00u) tot 21:00u. (oneven weken)

  Locatie: TOOS, Staringlaan 18, Waddinxveen

Leiding Tieners

De tieners worden geleid door meerdere volwassenen. Per avond zijn er 3-4 leiders aanwezig. Zij bereiden een leuk programma voor de tieners voor. Elke avond is opgedeeld in twee gedeelten: nadenken over wat het betekent om te geloven en tijd voor ontspanning. 

De tienersleiders zijn: Jesse Bos, Nelleke Wigboldus, Patricia Peters, Pieter en Gerieke Biemond & Arjan en Eveline van Es.

jongeren

Bij Youth Ichthus komen we graag samen om op de zondag op te trekken met vrienden uit de kerk. We vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt, en verbonden met zijn of haar leeftijdscategorie. We leren wat het betekent om een kind van God te zijn, duiken in de bijbel en hebben bovenal veel plezier met elkaar door middel van aanbidding (met onze eigen jeugdband!), spel, lekker eten en gezelligheid.

Ook organiseren we regelmatig leuke activiteiten tijdens deze avonden, zoals een quizavond, praiseavond, strandwandeling en kerstdiner. Één keer per jaar gaan we een weekend op kamp, samen met de tieners.

Is dit wat voor jou?
Kom vooral een keer kijken!

Agenda jongeren

Om de zondag van 19:30 (start, inloop 19:15u) tot 21:15u.  (even weken)

Locatie: Bethelschool, Lindengaarde 17a, Waddinxveen

Leiding jongeren

Youth Ichthus wordt geleid door meerdere volwassenen. Per avond zijn er 2-3 leiders aanwezig. De avonden worden vormgegeven door een samenspraak van de leiding en de jongeren.

De jongerenleiders zijn: Frederik Vuik, Dominique Krijgsman, Daan Noorlander en Francine Kavutse.

Jongeren vacatures

WORSHIP

We hebben diverse bands die om de aantal weken spelen in de kerk. Hier zitten ook muzikale jongeren in die samen met de andere bandleden hun talent inzetten om God groot te maken.

Wil jij jouw talent graag inzetten voor God? Spreek dan Leo Garenman eens aan en doe auditie!

TECHNISCH TEAM

Het technische team is belangrijk. Zij regelen de beamer tijdens de jongerenavonden en
de geluidstafel voor de jongerenband. Het leuke aan het technische team is dat je kunt leren van mensen die jarenlang ervaring hebben. Dat leert lekker! En zo’n vrijwillige functie staat ook nog eens goed op je CV. ;)

Wil jij je talent graag inzetten voor God? Spreek dan [naam] eens aan of mail naar secretariaat@baptistengemeente-ichthus.nl 
 en meld je aan!

JONGERENKOSTER

De koster is een belangrijke en verantwoordelijke taak. De koster zorgt ervoor dat alles klaar staat voor de jongerenavond en dat alles weer netjes is na de jongerenavond. Ook de koster is ervoor verantwoordelijk dat alles verloopt zoals het hoort. Als jij graag als laatste de deur afsluit én niet bang bent om de verantwoordelijkheid te nemen of hierin wil groeien, dan is dit een uitstekende rol voor jou.

Wil jij je talent graag inzetten voor God? Spreek dan [naam] eens aan of mail naar secretariaat@baptistengemeente-ichthus.nl
en meld je aan!

Kom je regelmatig en bevalt het je zo goed dat je graag een steentje wilt bijdragen aan onze leuke avonden of de dienst op zondag? We hebben verschillende jongerenvacatures open staan. Stuur een berichtje naar de eindverantwoordelijke of spreek deze persoon gewoon eens aan.

Jeugdpastoraat

Iedereen heeft in zijn leven uitdagingen waarmee we om moeten (leren) graan. Hoe groot of klein je vragen of mogelijkheden ook zijn, je hoeft het niet alleen te doen. 
Elk jaar spreken de mensen van het jeugdpastoraat met zo’n [aantal] tieners en jongeren per jaar. Soms gaat het om vragen die de tieners of jongeren thuis lastig vinden om te bespreken. Soms gebeurt er thuis van alles en is het fijn om daar met iemand over te kunnen praten. 

En soms spelen er dingen op school of met vrienden die gewoon eens fijn zijn om ook met iemand anders te bespreken. Voor de ene jongere zijn een tot twee gesprekken al heel helpend en bij een ander zijn we voor een langere tijd betrokken. Wat we hiermee vooral willen zeggen: het maakt niet uit wat je vraag is en of je het gevoel hebt dat jouw vraag wel of niet belangrijk genoeg is. Voor ons is elke vraag belangrijk. Dus ook die van jou. 

Liever Anoniem contact?

Wil je liever anoniem je verhaal kwijt? Durf of kun je iets niet met je ouders, het jeugdpastoraat of een andere volwassene in je omgeving delen, maar heb je wel behoefte aan een luisterend oor of advies? Dan kun je altijd chatten, bellen of mailen met Chris. Wat er ook is.

Hoe werkt het jeugdpastoraat? 

Je neemt contact op met Hanneke Graveland en Ariana van Willigen, zij zijn verantwoordelijk voor het jeugdpastoraat. Je geeft aan dat je graag eens zou willen praten.
Jullie spreken een datum af voor een startgesprek. Tijdens dit gesprek deel jij de vraag, zorgen, twijfel of dat waar je graag eens over zou willen praten. De jeugdpastor zal tijdens dit gesprek niet diep ingaan op de vraag, omdat de focus van dit gesprek vooral ligt op wat je verlangt en wat je denkt dat je nodig hebt. Aan de hand hiervan zal de jeugdpastor tijdens het gesprek aangeven hoe hij/zij denkt dat jullie de gesprekken het beste kunnen vormgeven. Soms spreekt de jeugdpastor ook gewoon na een kerkdienst af om even samen te praten, dit hoeft geen lang gesprek te zijn. 
Na dit gesprek maken jullie een afspraak voor een eerstvolgend moment, waarop er alle ruimte is om dieper in te gaan op dat waar jij graag eens met iemand over wil praten. Tijdens dit gesprek kan je zelf zoveel vertellen als je fijn vindt; die verantwoordelijkheid ligt helemaal bij jou. Uiteraard is wat je vertelt veilig bij de jeugdpastor en zal zij/hij hier niet met iemand anders over mogen praten zonder jouw toestemming.

Website design & ontwikkeling door LUX BRANDS | Foto’s door Francesca van Willigen