Principe van geven 

Jezus’ tijd op aarde bestond uit het (door)geven van wat Hij van Zijn Vader ontving. Alles wat Hij deed was gedreven door Liefde. God is Liefde.

Een discipel van Jezus gaat in zijn of haar leven steeds meer op Jezus lijken. Er ontstaat een verlangen om anderen te dienen. Dienen kan door te delen van alles waar God jou mee heeft gezegend. Zo mag je Zijn zegen doorgeven.

in Gods Koninkrijk - gebed, tijd, financiën

onze visie

Iedereen is nodig, iedereen doet mee​

Door iedereen te betrekken, elkaar aan te moedigen en ieders talenten te ontwikkelen merken we dat de gemeente ‘bruist’. Een mooi voorbeeld daarvan zijn de verschillende kringen en de vele taakvelden.

1.

We zijn een laagdrempelige gemeente​

Door een gastvrije houding en het zoeken van de verbinding ontstaat een gevoel van thuiskomen. We verlangen ernaar een thuis te zijn voor alle leden en bezoekers van de gemeente.

2.

huis op orde

Door elkaar goed te informeren, blijven we in verbinding met elkaar en zorgen we dat het huis op orde blijft. De onderlinge communicatie vindt plaats via de vele groepen in de ‘Ichthus app’.

3.

Persoonlijke en gezamenlijke groei​

Van de jongste kinderen bij de crèche tot de alleroudsten bieden we programma’s en cursussen om te groeien. Onderwijs is hierin belangrijk, maar ook moedigen we elkaar aan om te groeien in leiderschap en verbinding. Als gemeente willen we naar Jezus toe groeien.

4.

Een herkenbare plek in de samenleving​

We zijn zichtbaar door ons te verbinden met anderen in onze omgeving. Dit gebeurt natuurlijk op persoonlijke basis, maar ook als gemeente werken we met anderen samen en willen op die manier ook herkenbaar zijn.

5.

Plek van fysieke herkenning in Waddinxveen

Er wordt gebouwd aan een fysieke ruimte waar straks gemeente-activiteiten gaan plaatsvinden. Daarnaast is het Anne Frank Centrum de plek waar we de zondagse samenkomsten vieren.

6.

Geven in gebed

Bidstond dinsdagavond
Elke dinsdag om 20.00 uur komen we met gemeenteleden samen om te bidden voor de gemeente in het algemeen, leden die gebed hebben gevraagd en zaken die God op ons hart plaatst. Je bent van harte welkom om aan te sluiten. 
Gebed voor de dienst
Om 09.45 uur, 15 minuten voor de dienst begint, bidden we met een aantal gemeenteleden voor de dienst. Iedereen is welkom om hierbij aan te sluiten.
Week van gebed
Tijdens de week van gebed komen we als gemeente elke avond samen om te bidden voor de vervolgde kerk. 

geven in tijd

Een florerende gemeente ontstaat wanneer we bereid zijn om ook elkaar te dienen. Dat kan op allerlei verschillende manieren. Een daarvan is door het inzetten van je talenten en tijd voor de gemeente. Denk hierbij aan praktische taken zoals kosterschap, koffie schenken, op- en afbouwen; maar ook taken als zondagschoolleider, secretariaat, PR & communicatie, techniek, coördinator en nog veel meer. 

Wanneer je lid bent van de gemeente, ontvang je ook toegang tot de Ichthus App. In deze app kan je de openstaande vacatures vinden. Maar uiteraard kan je ook zelf aangeven beschikbaar te zijn voor het dienen in de gemeente. Dit kan je doen bij Maarten de Vos.

Ook voor jongeren hebben we verschillende vacatures.
Een greep uit deze vacatures kan je hier vinden.

Geven in financiën 

Naast de geestelijke gezondheid van de gemeente, is het belangrijk dat er een gezonde financiële huishouding is. Samen dragen we bij aan een sluitende begroting om de uitgaven van de gemeente te dekken. De Baptistengemeente Ichthus heeft een ANBI status. 

Meer over onze ANBI status kunt u hier lezen.

Website design & ontwikkeling door LUX BRANDS | Foto’s door Francesca van Willigen