Fam. Sylva

alt

Lieve gemeenteleden,

Stichting Hand is een zendingsorganisatie die zendelingen ondersteunt op technisch gebied. De garage staat in Strijen, in de Hoekse Waard. Douglas doet daar monteurwerk en hij doet ook het onderhoud aan de carrosserie en het spuitwerk aan de auto's. Wanneer zendelingen met verlof komen kunnen ze tegen een hele kleine vergoeding een auto huren bij de zendingsorganisatie. Er is een wagenpark van ongeveer 20 auto's die voortdurend uitgeleend worden. Ze komen terug voor de onderhoudsbeurt, waar Douglas samen met twee andere collega's voor zorgt. De zendelingen gebruiken de auto om hun familie en vrienden die achter hen staan in gebed te bezoeken. Met de leenauto's gebeurt ook wel eens een ongelukje en dan kan Douglas de auto uitdeuken en opnieuw spuiten. Er worden ook auto's klaargemaakt, die in containers vervoerd worden naar het zendingsveld.

Toen Douglas 17 was, heeft hij zijn leven aan de Heer gegeven en ook zijn handen. Hij wilde de Heer dienen met de talenten die de Hij gegeven heeft. Toen hij hoorde van Stichting Hand wist hij in zijn hart dat dit de plek was om de Heer te gaan dienen. In 1988 zijn wij (Hilda en Douglas) getrouwd en we hebben vier kinderen gekregen. Kawika is onze oudste, daarna Maika, toen werd Lani geboren en als laatste in de rij onze Kai. Onze kinderen hebben allemaal Hawaiiaanse namen, want Douglas is in Hawa? geboren en opgegroeid.

Hilda gaat ook regelmatig een dagje mee om te helpen bij Stichting Hand. Het is erg fijn om daar te zijn, om samen te mogen werken met andere broeders en zusters en zo de Heer te dienen. Hilda helpt dan in de huishouding en ze helpt met het sorteren van de kleding.

Stichting Hand heeft ook een computerafdeling, zodat zendelingen met hun computerproblemen en computeraanschaf geholpen kunnen worden. Er is ook een kleding depot, waar de kleding uitgezocht wordt en dit wordt vervoerd naar Oost Europa en Isra?l. De mooiste kleding gaat naar een ruimte, waar zendelingen die met verlof komen, kleding kunnen kiezen. Het is echt bemoedigend om te zien, als zendelingen uit bijvoorbeeld Afrika in de winter met verlof komen naar Nederland en ze met allemaal warme kleding naar hun tijdelijk huis gaan.

Er is ook een timmerwerkplaats, waar kisten op maat worden gemaakt, zodat de spullen van zendelingen naar het zendingsveld verscheept kunnen worden.

De mensen die werken bij Stichting Hand ontvangen geen loon, maar leven van een ondersteunende vriendenkring en gemeenten die voor hen bidden en financieel achter hen staan. Ook ons gezin vertrouwt op de Heer, om in onze dagelijkse noden te voorzien.

Als u zich geleid voelt door de Heer om ons te ondersteunen dan kunt u de gift overmaken op ons bankrekeningnummer NL22 RABO 037.50.36.288 ten name van Familie Sylva te Zevenhuizen.

Als jullie het werk een keer willen komen bekijken, horen we dat graag. Jullie zijn van harte welkom.

Groeten van Douglas, Hilda, Kawika, Maika, Lani en Kai Sylva.

Fam. Sylva
Goudsbloemstraat 36
2761GN Zevenhuizen
tel: 0180-328693
e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.